روزنامه شهروند نوشت:
«با صرفنظرکردن از دریافت یارانه، آینده فرزندانمان را تضمین کنیم» این شعاری است که به محض ورود به سایت اعتراض به قطع یارانه نقدی با آن مواجه میشوی. اما به نظر میرسد که کمتر کسی این شعار را جدی میگیرد و به آن اعتقاد دارد. چراکه حتی کسانی که درآمدهای میلیاردی هم دارند به دریافت ماهانه ٤٥هزار و ٥٠٠ تومان دل بستهاند و آن را حق مسلم خود میدانند.
همین چندی پیش بود که علی ربیعی وزیرتعاون، کار و رفاهاجتماعی اعلام کرد که فردی با یک خودروی ١٧٠میلیون تومانی برای اعتراض به قطع یارانه نقدی خود مراجعه کرده بود. حالا معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفته است که یکسوم میلیاردرهای تهران که یارانه آنها قطع شده با مراجعه به سازمان هدفمندی یارانهها خواستار دریافت مجدد یارانه شدند. به گفته علیرضا صالح، دولت تنها یارانه تعداد۵۰هزار نفر از تهرانیهایی را که درآمد بالا و میلیاردی داشتند قطع کرد. چند هفته قبل هم موضوع حذف برخی از گروههای پردرآمد از یارانهبگیران توسط برخی از پزشکانی که به دلیل تمکن مالی از فهرست یارانهها خط خورده بودند، رسانهای شد.
نگاه این ثروتمندان که برای مراجعه حضوری به محل سازمان هدفمندی یارانهها یا فرمانداریها وقت میگذارند و به قطع یارانه نقدی خود اعتراض کتبی میکنند، به روشنی نشان میدهد که چرا سیاست دولت یازدهم برای انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی که در انتهای فروردینماه سال گذشته با ثبتنام مجدد از متقاضیان یارانهبگیر اجرا شد، به شکست انجامید، آری همه از فقیر و غنی این یارانه را حق مسلم خود و به قولی پول نفتی میدانند که از آنها دریغ شده است و باید تا آنجایی که امکان دارد از آن بهرهمند شد. اکنون وسواس شدید دولت در حذف پردرآمدها با دقت زیاد و بررسی وضع آنها از چند پایگاه اطلاعاتی بیشتر معنا پیدا میکند. درواقع حال که میلیاردرهای پایتخت به قطع یارانه خود معترضند، در صورت حذف سهوی یارانه کسی که محق دریافت آن است چه اتفاقی خواهد افتاد.
براساس اظهارات مقامات در ابتدای دولت یازدهم تعداد یارانهبگیران حدود ٤٠٠هزار نفر از کل جمعیت ایران بیشتر بود که نشان میداد حتی کسانی که دیگر در بین ما نیستند و به دیار باقی شتافتهاند، همچنان با اصرار بازماندگان خود در فهرست یارانهها حضور داشتهاند.
اکنون نیز این خبر که یکسوم ثروتمندان تهرانی به قطع یارانه خود اعتراض کردهاند، همه را متعجب کرده است. این درحالی است که براساس قانون هدفمندی یارانهها که از همان ابتدا به اشتباه تمام ایرانیها را برای پرداخت یارانه نقدی جامعه هدف خود پنداشت، قرار نیست پرداخت این یارانهها مادامالعمر باشد و باید در مدت معینی پس از آزادسازی قیمتها و تقویت اقشاری که از ناحیه افزایش قیمتها امکان آسیب به آنها میرود، پرونده هدفمندی نیز بسته شود.
براساس گفتههای معاون امور مجلس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور سال گذشته با وجود اینکه قانون اجازه حذف تعدادی از یارانهبگیران را به ما داد، ما فقط ٨٠هزار نفر را توانستیم حذف کنیم که البته حذف همین تعداد نیز جنجالهایی را به پا کرد و کل حذفشدگان به یکمیلیون نفر هم نرسید. اعتراضهای زیادی علیه دولت برای حذف عده معدودی از مردم از دریافت یارانه نقدی شده است. سخنان این مقام مسئول نشان میدهد که ریشه جنجالها و بزرگنماییها درخصوص حذف یارانهبگیران ثروتمند چیست. این درحالی است که براساس قانون بودجه سال جاری این تکلیف از سوی مجلس برعهده دولت گذاشته شده و دولت ملزم به اجرای آن است که براساس آمارهای ارایه شده از حدود ٧٦میلیون نفری که هر ماهه یارانه میگیرند تاکنون کمتر از یکمیلیون نفر حذف شدهاند اما طوری جنجال میکنند که گویی یارانه نیمی از یارانهبگیران آن هم کسانی که محتاج این مبلغ هستند، قطع شده است.
صالح در ادامه با بیان اینکه مسئولان و شخص رئیسجمهوری به هیچ عنوان راضی به کاهش و یا قطع یارانه افراد کم درآمد جامعه نیستند، خاطرنشان کرد: از زمان اجرای طرح هدفمندی یارانهها تا زمان شروع دولت یازدهم بیش از ۹۵هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی نصیب دولت شد. این میزان تا تاریخ دوم اردیبهشت ١٣٩٣ به بیش از ۱۳۵هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. /250